BBQ MasterClass & Catering

Passie voor BBQ

Met passie is VUURBAAS begonnen. Altijd en overal BBQ-en, grillen en vuurtje stoken. Met een rugzak vol culinaire kennis uit de tophoreca is Thijs dit gaan combineren met het koken op vuur en BBQ’s.
Waar de meeste traditionele gerechten van de BBQ vaak groot, veel en vet zijn komen er met de invloeden uit de betere gastronomie ook verfijnde gerechten van de grill. En die met kaas overladen burgers of in bacon ingepakte gehaktbroden zijn echt wel lekker op z’n tijd maar daar staat Youtube en Facebook al mee vol.
Dus wil je meer leren dan is een workshop boeken bij VUURBAAS jouw eerste stap om een echte Pitmaster te worden.

BBQ Masterclass

Altijd al een VUURBAAS willen worden maar je mist nog de skills om écht te imponeren?
Volg een vurige BBQ MasterClass samen met je vrienden bij ons of bij jou in de achtertuin, als het bier maar koud staat.

VUURBAAS heeft ruime ervaring in het buiten koken op alle mogelijke vuurbronnen en deelt deze kennis graag tijdens zijn befaamde MasterClass. Op VUURBAAS HQ hebben we alle mogelijke BBQ’s paraat staan die we natuurlijk gebruiken tijdens de MasterClass een Off-Set Smoker, de Vuurbak, Afrikaanse Braai, Le Gooker houtgestookte oven, The Bastard kamado’s maar natuurlijk ook de immens populaire Weber ketel. Al het materiaal om serieuze skills te leren!

BBQ Workshops zijn er meer dan genoeg, maar wil je eens wat anders leren en niet met 25 man om 2 BBQ’s heen staan te kijken hoe de Chef het doet?

Niveau

De MasterClass is voor ieder niveau geschikt. We bespreken vooraf het niveau en wat jullie willen leren en door de kleine groepjes is er aandacht voor iedereen.

Kennis

We draaien geen standaard programma af tijdens de MasterClass. Zo maken we van iedere MasterClass een echte beleving en ga je naar huis met een bak vol kennis, skills én natuurlijk een mooie hand-out!

Gezellig

Naast dat we serieus aan de gang gaan is de MasterClass heel relaxed en biedt voldoende mogelijkheid om lekker met elkaar bij te praten en te borrelen. Quality Time!

Ingrediënten

De werkbank ligt vol met de mooiste stukken van het rund, varken en natuurlijk mogen vis en groenten niet ontbreken. We maken onze eigen kruidenrubs, BBQ sauzen en side dishes, alles vers!

Grill Skills

  • High&Fast
  • Low&Slow
  • Asado Grilling
  • Het vuur meester worden: Temperature Control!
  • Warm & Koud roken

We willen dat jullie na een workshop van VUURBAAS naar huis gaan  met een buik én een hoofd vol heerlijkheden en kennis. Zodat je er ook echt wat aan hebt als je thuis achter je eigen gear staat te vlammen.

De workshop creëren we dan ook altijd op maat en op het niveau dat jullie willen bereiken, dus of het nou om de basics gaat of om de ultieme Pitmaster Skills, we kunnen het aan.

De groep is bewust altijd klein ( max 12 ), om de juiste aandacht te kunnen geven en echt wat op te kunnen steken moet je niet alleen kijken en luisteren maar ook echt doen!

Beginnend, gevorderd of expert BBQ-er? Geen punt, voor elk niveau maken we een uitdagend vuurfeestje!

Inhoud BBQ Workshop

Kosten en reserveren

Duur workshop 4-5 uur
Inclusief ingrediënten
Professionele bewaar Hand-Out
Inclusief dranken (bier/wijn/fris/koffie)
Kleine groep 5-12 personen

Ruime buitenkeuken met alle BBQ gear die je maar wensen kan in Varik, centraal gelegen op 8 minuten van de A15.

De workshop creëren we op maat, eerst even bellen of appen dat we de perfecte workshop afspreken.

Kosten zijn uiteraard afhankelijk van de locatie, bij ons of bij jou thuis, de exacte invulling maar zijn er al vanaf 100 euro all-inclusive per persoon.

BBQ Catering en Live Cooking

Organiseer je een borrel, mooi (bedrijfs)feest, bruiloft of heb je een andere gelegenheid waar je VUURBAAS bij wilt hebben? We bouwen op de locatie een vuurplaats op passend bij de gelegenheid en grootte en bereiden de heerlijkste BBQ gerechten voor de ogen van je gasten, echte beleving en een aanvulling op je feest!

Het stopt voor VUURBAAS zeker niet bij alleen BBQ-en en koken ook met veel liefde onze favorieten gerechten bij jou thuis!

Heerlijk dineren met familie of vrienden in je eigen vertrouwde omgeving zonder verplichte sluitingstijd en rommel want wij ontzorgen je volledig!
We bepalen samen een mooi menu, doen alle boodschappen en bereiden dit in jouw keuken, je eigen Private Chef dus!
Indien gewenst kunnen we het menu laten vergezellen door de prachtigste wijnen geadviseerd door Ernst van De Wijngenoten uit Maarssen.

Neem contact op om beschikbaarheid en kosten te bespreken!

Geen feest te groot en geen vuur te heet! We kijken ernaar uit om onze VUURBAAS beleving bij jullie thuis te laten vlammen!