WILD Kookworkshops & MasterClasses

Liefde voor WILD

Workshop wild koken en slachten met VUURBAAS, hoe het allemaal is begonnen. Tijdens de training van mijn eerste jachthond kwam ik in aanraking met de jacht, de jagers en natuurlijk het wild. En toen wist ik al snel dat dit mooiste, gezondste en eerlijkste vlees wat er bestaat een hoofdpodium verdient en heb ik mij gestort op zowel de technieken om het wild panklaar te maken als de bereiding ervan. Na veel ervaring opgedaan te hebben, onder andere bij wild-pionier van het eerste uur Arjan Smit uit Cothen,  boeken gelezen en vooral heel erg veel te doen heb ik een volledig eigen stijl ontwikkeld inmiddels het slachten van wild.
Als een van de eerste in Nederland organiseerde ik in 2015 de eerste training voor jagers en liefhebbers in het schoonmaken van wild en tot op de dag van vandaag zijn de Goed Geslacht Trainingen mateloos populair en altijd volgeboekt.

Ook is de RAUW wildworkshop welke inmiddels zijn 8de jaargang ingaat een van de meest geboekte Open Workshops welke ik organiseer in samenwerking met Kookstudio De Heeren van Driebergen. De unieke ervaring door te beginnen met een wandeling op een landgoed onder leiding van een jachtopziener en vervolgens zelf het wild panklaar maken én een prachtig wilddiner ervan creëren is een meer dan unieke ervaring.

Inmiddels word ik veel gevraagd door WBE’s, (kook)scholen en magazines om trainingen, demo’s en publicaties over en met wild te verzorgen.

of bekijk onze RAUW workshops op deze pagina

RAUW WILD kookworkshop

We gaan tijdens deze dagvullende workshop beginnen met een vroege wandeling onder leiding van de jachtopziener van een landgoed op de Heuvelrug, hij zal jullie meemen in de wereld van de jacht, het beheer van zowel het gebied als de wildpopulatie en alles wat verder tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden voorbij komt. Jullie komen op plekjes die gesloten zijn. voor publiek, een unieke kijk op het landgoed en de dieren die daar leven. Na de wandeling zal het tableau samen met jullie worden uitgelegd volgens de tradities en met respect voor het wild. Vervolgens worden jullie verwelkomd in de kookstudio door Chef en jager Thijs Staffhorst waar jullie met het wild van het tableau aan de slag zullen gaan om dit panklaar te maken en hier een prachtig 3 gangen wild-diner van te creëren! Een dag vol informatie over wild,  natuur en culinair bezig zijn in de breedste zin van het woord!

Al jaren een van de meest toonaangevende en leerzame wild workshops van Nederland!

Inhoud RAUW Wildworkshop

Kosten & Boeken

 • Bij het ontvangst in de kookstudio wordt een glas Gluhwein en saucijzenbroodje aangeboden.
 • Het bereiden van wild en zelf panklaar maken, inclusief een demo van VUURBAAS.
 • 3 gangen koken met wild en natuurlijk samen aan tafel dineren.

De RAUW Wildworkshop is informatief en uitdagend op alle vlakken en staat garant voor een gezellige en leerzame dag!

Tijden        : 12:00 uur – 19:00 uur
Locatie       : Kookstudio De Heeren van Driebergen

Niveau

De Wildworkshops zijn voor ieder niveau geschikt. Je hoeft geen jager te zijn of ervaring te hebben om deel te nemen aan de workshops.

Kennis

Ga een stap verder in je culinaire kunde, je gaat naar huis met een bak vol kennis, skills én natuurlijk een mooie hand-out!

Gezellig

Door de open inschrijving kom je in contact met gelijkgestemden, jagers, foodies er is plaats voor iedereen!

Echt Wild

Op de werkbanken alleen vers wild en uiteraard voor consumptie geschikt en daar waar mogelijk lokaal verkregen. Voor een echte workshop wild koken.

GOED Geslacht!

De 5 Wildsoorten

wild workshop goed geslachtTijdens deze workshop leer je hoe je de 5 bejaagbare kleinwild soorten van de wildlijst kan schoonmaken en krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan.  Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het wild panklaar te maken. Daarna ga je zelf aan de slag en krijg je al het zelf schoongemaakte wild mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren!

De workshop begint bijtijds, wij verzorgen een snelle hap in de vorm van belegde broodjes en verse soep tijdens het ontvangst.

Voor jagers, hondenmensen en iedereen die zijn kennis over wild en het bereiden ervan wil vergroten!

Inhoud Goed Geslacht de 5 Wildsoorten

Kosten & Boeken

 • Ontvangst met broodjes en soep in de kookstudio
 • Demo villen, plukken en uitbenen door Thijs Staffhorst
 • Zelf de 5 wildsoorten uitbenen; houtduif, fazant, wilde eend, konijn en haas.
 • Al het zelf schoongemaakte wild krijg je mee naar huis

Ontvangst  : 17:45-18:30 Workshop 18:30-23:00
Locatie       : Kookstudio De Heeren van Driebergen

De Goed Geslacht De 5 Wildsoorten workshop wild koken €87,50 per persoon en je kan individueel of met een groepje inschrijven. Dranken tijdens de workshop reken je op de avond zelf af. Er is plaats voor maximaal 20 personen per workshop.

Boeken? Druk op de datum waarvoor je je wilt inschrijven en je wordt doorgelinkt naar de boekingspagina van partner De Heeren van Driebergen.

GOED Geslacht!

Het Ree

wild workshop ree slachtenVoorafgaand aan het praktijkgedeelte krijg je informatie over het ree en het beheer ervan. Je leert tijdens de workshop hoe je een heel ree vilt, portioneert en uitbeent in technische delen en je krijgt tegelijkertijd diverse tips over de bereiding ervan. Dit alles onder leiding van chef-kok en jager Thijs Staffhorst welke al zijn tips vrijgeeft om snel en hygiënisch het ree panklaar te maken.

Daarna ga je zelf aan de slag in groepjes van 4 per ree en krijg je 1/4 ree mee naar huis om er de mooiste gerechten mee te creëren!

De workshop begint bijtijds wij zorgen voor broodjes en soep.

De GOED geslacht workshop kan voor groepen ook aan huis worden geboekt, neem hiervoor contact met ons op.

Vergroot je kennis als jager of culinair liefhebber met de Goed Geslacht Workshops!

Inhoud Goed Geslacht Ree

Kosten & Boeken

 • Ontvangst met broodjes en soep in de kookstudio
 • Demo villen en uitbenen heel ree door Thijs Staffhorst
 • Per 4 personen zelf een heel ree villen en uitbenen
 • 1/4 ree aan vlees neem je mee naar huis

Ontvangst  : 17:45-18:30 Workshop 18:30-23:00
Locatie       : Kookstudio De Heeren van Driebergen

De Goed Geslacht Ree workshop kost €109,50 per persoon en je kan individueel of met een groepje inschrijven. Dranken tijdens de workshop reken je op de avond zelf af. Er is plaats voor maximaal 12 personen per workshop.

Boeken? Druk op de datum waarvoor je je wilt inschrijven en je wordt doorgelinkt naar de boekingspagina van partner De Heeren van Driebergen.